Presentació

"minerals.cat" ha estat creada l'octubre de 2009 per C.R.I.P., S.L. per donar sortida a les inquietuts, coneixements i experiències mineralògiques del "GRUP AURORA", una colla d'entusiastes aficionats als minerals, alguns d'ells amb més de 35 anys d'experiència en diversos àmbits del sector.

Aquesta web és totalment privada i independent, i té com a finalitat fonamental i exclusiva el donar a conèixer els "minerals de Catalunya" a tots els interessats i públic en general. No és la nostra intenció el mostrar-los tots, ni mostrar-vos tots els indrets del país on podeu trobar-los. Sí, en canvi, el divulgar les característiques dels minerals i jaciments més representatius i identitaris de la nostra terra. És a dir... "els més nostres".

Totes les mostres aquí incloses pertanyen a les col·leccions dels diferents membres del "GRUP", així com de molts amics i aficionats als minerals amb els que, des dels anys vuitanta del segle passat, hem compartit excursions, xerrades, descobertes, alegries, decepcions... amistat !!!

 

Entre tots ells volem destacar expressament a Jaume Serrate, Jaume Claverí i el Dr. José Antonio López (Terrassa), en José Francisco Cendón (Cerdanyola del Vallès), Josep Lluís Bernal i Rafael Arquillo (Barcelona). José Manuel Cuesta i María Elena (Astúries) i M.Töpfer i Lali (Alemanya).

Totes les fotografies son inèdites, mai publicades en cap suport informatiu, quedant totalment prohibida la seva reproducció en qualsevol mitjà divulgatiu sense el permís del seu propietari.

Dades tècniques
A fi d'obtenir el màxim realisme de les mostres mineralògiques (sense distorsions ni alteració del color) la major part de les fotografies de la "Galeria de minerals de Catalunya" han estat realitzades amb una càmera digital NIKON DX40, sense macros, zooms, ni altres lents especials, en mode d'enfocament manual. La iluminació és llum natural.
Per conèixer les mides reals de cada mostra de gran dimensió, hem inclòs una "regleta-guia" de 50mm. a la base de cadascuna d'elles. En les fotografies de "detall" especifiquem la mida de "l'amplada de camp" (A.C.) horitzontal en mm., en cada cas. Per últim, la procedència de cada mineral ve expressada, preferentment, pel nom de la localitat, municipi, i Comarca.